Livrare rapida oriunde in tara

Produse

Tencuiala mecanizată

                                                                                                                       
Deoarece tencuiala este cea mai consumatoare de timp și cea mai lungă etapă de lucru, problema optimizării performanței acesteia este foarte relevantă.

Tencuiala mecanizată presupune aplicarea mortarului folosind dispozitive speciale care simplifică foarte mult acțiunile mesterului. Prin tencuială mecanizată se întelege procesul de finisare a suprafețelor, în cadrul căruia pereții sunt tencuiți la mașină. Pentru a implementa această metodă, se utilizează echipamente speciale pentru a abandona parțial sau complet munca manuală. Ca urmare, toate etapele decurg de câteva ori mai repede, iar calitatea placajului este cu un ordin de mărime mai mare.
 Tencuirea la mașină este un proces destul de complicat. Implementarea acestuia necesită disponibilitatea echipamentelor, deținerea de informații despre managementul acestuia și anumite abilități. Fără o abordare profesională și cu o alegere greșită a instrumentelor, rezultatul este puțin probabil să fie pozitiv. Pentru manipulare independentă, trebuie să urmați un antrenament și să exersați în practică.
 Există diverse tehnologii de aplicare mecanizată a tencuielii, care diferă prin astfel de indicatori: gradul de mecanizare; Principiul de funcționare; metoda de amestecare a tencuielii; controlează cantitatea de apă. În timpul aplicării manuale a amestecurilor de construcție, mesterul însuși exercită presiune pe suprafața de lucru, ceea ce asigură aderența corectă a mortarului cu baza. Cu o tehnică de tencuire pe bază de mașină, compoziția este deja furnizată sub presiune, datorită căreia aderă în mod fiabil la bază. Datorită înlocuirii muncii manuale cu mașină, toate etapele de lucru sunt mult simplificate.
 Tencuiala mecanică este utilizată pentru a alinia orice suprafețe verticale și orizontale - pereți interiori, tavane, fațade. Pentru implementarea sa se folosesc amestecuri de construcție, adaptate după consistență și compoziție. Fără un control atent al proporțiilor componentelor, o amestecare și o pregătire adecvată, tencuiala nu se va așeza corespunzător pe suprafață, iar echipamentele scumpe pot fi deteriorate. Tencuiala mașină poate fi folosită peste tot, practic nu există restricții în domeniile de utilizare economică. În timpul iernii, nu este necesar să tencuiți fațadele și alte suprafețe exterioare, deoarece acestea trebuie să aibă o temperatură de +20 de grade și mai mult. În caz contrar, stratul finit se va crăpa rapid. Pentru decorarea pereților din interiorul caselor, apartamentelor și altor încăperi încălzite, se pot folosi toate tipurile de mortare, deși este mai de preferat gipsul care este ușor de aplicat și necesită o grosime mai mică a stratului. Este important doar să ne amintim că echipamentele de curățare din amestecurile de gips trebuie făcute într-un timp scurt, deoarece după întărire va fi dificil să îndepărtați gipsul. Când efectuați lucrări în aer liber, este important să pregătiți suprafața într-o manieră de calitate - îndepărtați defectele mari, aplicați sol. Imediat înainte de tencuire, pereții sunt umeziți cu apă și abia apoi încep să pulverizeze compoziția. Pentru a susține în mod fiabil un strat impresionant de tencuieli de ciment, o grilă de montare este premontată. Materialul de armare este folosit și pe pereții monolitici, care sunt prea netezi și nu conferă soluției aderența necesară. Lucrările cu suprafețele exterioare se efectuează în sezonul cald, dar nu în lumina directă a soarelui și nu pe vreme vântoasă. Numai la temperaturi pozitive puteți amesteca un mortar de înaltă calitate, puteți efectua alinierea corectă a pereților. De obicei, amestecurile de ciment-nisip cu o fracție destul de mare sunt utilizate pentru finisarea fațadei, iar dimensiunea particulelor ar trebui să fie în concordanță cu setările echipamentului. Mai ales, configurați cu atenție mașina atunci când executați un strat de tencuială decorativă cu pietricele sau alte incluziuni.

Tencuiala mecanizată poate fi realizată folosind mortare pre-preparate, precum și amestecuri uscate de construcții, iar in al doilea caz se va reduce și mai mult munca manuală. Este important ca echipamentul să fie conectat la o priză electrică standard și să aibă acces la apă curentă.
 
Ordinea de lucru va fi următoarea:
- turnarea amestecului uscat într-un recipient special;
- conectarea mașinii la rețea;
- reglarea parametrilor de amestecare a tencuielii,
- prepararea tencuielii cu o consistență uniformă;
- pulverizarea la suprafața de lucru sub presiune.

Datorită structurii perfect uniforme, aerisite a tencuielii, calitatea finisajului suprafeței va fi la un nivel ridicat. După uscare, astfel de pereți pot fi folosiți pentru vopsire sau lipire cu tapet subțire chiar și fără chit.
 Dacă tencuiala este turnată în mașină într-o formă gata făcută, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la alimentarea cu apă. Pentru a crește timpul înainte de întărire, amestecul este amestecat constant de către mașină, ca urmare, procesul de întărire este întins.
 Mortarele gata amestecate sunt cele mai potrivite pentru tencuirea tavanului, precum și pentru turnarea șapelor pe podea. Este important doar să pregătiți în prealabil fundația, să puneți balizele la un nivel astfel încât rezultatul lucrării de tencuială să fie excelent. Compartimentele de specialitate prezintă o selecție destul de mare de instrumente și tehnici care ajută la mecanizarea procesului de aplicare a tencuielii. Printre acestea, putem distinge cele mai simple găleți de ipsos, pistoale și chiar stații automate și tencuitori.


Tencuielile pe bază de gips sunt ecologice, sigure, ușoare, astfel încât stratul finit nu face peretele prea greu. Ele pot fi aplicate pe orice suprafață și, în majoritatea cazurilor, fără armare.
 Printre alte avantaje ale tencuielilor din gips, puteți preciza: lipsa contracției, deformarea, crăparea după uscare; creșterea izolației termice și fonice a clădirii; menținerea unui microclimat interior optim; incombustibilitate, securitate la incendiu; calități estetice excelente, alb și uniformitate perfectă.
 Costul mortarelor de gips este cu un ordin de mărime mai mare decât prețul tencuielilor de ciment-nisip. Cu toate acestea, din cauza consumului redus, costurile totale de reparație vor fi aproximativ aceleași. Tencuielile din gips nu sunt folosite în încăperi umede și pentru utilizare în aer liber - din cauza porozității ridicate, sunt saturate cu apă și cad.
 Selectarea tencuielii: mai întâi trebuie să determinați tipul de amestec de construcție, deoarece unele instalații implică lucrul cu compuși gata preparate, altele sunt capabile să amestece mortarul. La selectarea compoziției, se ia în considerare tipul de suprafață: unele tencuieli sunt considerate universale, altele, datorită prezenței modificatorilor speciali, sunt mai potrivite pentru un anumit material - beton, cărămidă, beton celular, blocuri de spumă etc.
 Când cumpărați, trebuie să acordați atenție vitezei de uscare a soluției (de asemenea, este reglementată prin adăugarea diferitelor substanțe), gradului de plasticitate, rezistență. Stucul pentru uz exterior trebuie să fie rezistent la îngheț și să reziste multor cicluri de îngheț și dezgheț. Dacă nu este planificată efectuarea chitului de finisare, merită să alegeți tencuiala de gips pentru lucru, dar nu pentru încăperi umede.
 Pentru lucrările în aer liber se folosesc compuși rezistenți la îngheț. Înainte de a începe tencuiala mecanizată, este important să pregătiți cu atenție toate suprafețele de lucru: îndepărtați finisajul vechi, care nu se fixează pe perete, curățați vopseaua și afluxul de tencuială, spălați varul; curățați pereții de murdărie și praf, ceea ce este valabil mai ales pentru fundațiile de exterior; pe cât posibil pentru a curăța cavitățile, zonele prăbușite, consolidarea cu plasă din fibră de sticlă, etanșarea cu tencuială de ciment; tratați elementele metalice cu o compoziție anticorozivă; pentru a umple crăpăturile și, de asemenea, a sigila cu ipsos; desprăfuiți baza prin tratarea solului cu pătrundere adâncă a 1-3 straturi (în funcție de gradul de porozitate); dacă este necesar, distribuiți profile speciale de ipsos în colțuri.
 Se întâmplă ca suprafețele exterioare să absoarbă foarte mult umiditatea. În acest caz, grunduirea cu „betoncontact” va ajuta, precum și umezirea preliminară a pereților, aplicarea unui strat subțire de mortar, uscarea acestuia și tencuiala standard ulterioară. De obicei, reglarea se efectuează direct la locul de decorare a spațiilor sau fațadelor.
 Verificați mașina pentru respectarea normelor de siguranță, efectuați o conexiune de testare la rețeaua electrică, sursa de apă (rețea fixă, butoi etc.). Asigurați-vă că evaluați densitatea soluției finite sau măsurați cu precizie proporțiile dorite de amestec uscat și apă. De asemenea, parametrii necesari sunt reglați dacă necesitatea acestui lucru este menționată în instrucțiunile producătorului. Utilizarea balizelor va facilita aplicarea tencuielii, va permite alinierea mai rapida si mai buna a peretilor. Pentru a stabili ghidajele, măsurați cu atenție baza, găsiți secțiunea cea mai convexă a acesteia, care va fi punctul de sus pentru aplicarea soluției. După ce fixează balizele, acestea încep să tencuiască și să zdrobească pereții. Dacă se lucrează în interior, apariția curenților este complet eliminată.  Pentru rezultate optime, se recomandă utilizarea tencuielilor de marcă împreună cu mașinile PFT.
Mecanizarea procesului de tencuire oferă o serie de avantaje, reducând semnificativ complexitatea și îmbunătățind calitatea rezultatului. Profesioniștii consideră că utilizarea unităților moderne este 100% justificată de estetica finisajului și capacitatea de a face treaba în timpul optim.

CONSTRUTECH

Produse recomandate

Masina de tencuit PUTZMEISTER MP 25 400V

Cod produs:

39,800 lei

Bile de curatare furtun 30mm

Cod produs:

6 lei

Masina de tencuit PFT G4

Cod produs:

41,990 lei

13%

DISCOUNT
Rabot tencuiala CoMe

Rabot tencuiala CoMe

Cod produs:

120,00 lei 138 lei

Lasa un comentariu

Nu există opinii la acest produs

Suport telefonic: 0767972207

De luni pana vineri: 09:00 - 17:00

whatsapp
Livrare produse Construtech Livrare produse Plata securizata Construtech Plata securizata Telefon Construtech Telefon 0753479566